Overige

Houd het veilig in de meterkast

De energietransitie heeft een directe overlap met ‘elektrificatie’ van de woonhuisinstallatie. Dit heeft een sterke weerslag op het ontwerp van de groepenkast, de documentatie en de naleving van wettelijke voorschriften. Om de veiligheid te waarborgen, start Eaton met een bewustwordingscampagne speciaal voor installateurs.

Wendy van der Aa, Segment Manager Residential bij Eaton: ‘Het is als installateur bijvoorbeeld goed om te beseffen dat een zelf samengestelde groepenkast niet voorzien is van een KEMA-KEUR, ook als alle onderdelen dat wél zijn. Met onze campagne geven we hen de nodige handvatten om de veiligheid in de kast te waarborgen.’

De campagne, die onder meer een whitepaper, infographic en een leaflet omvat, richt zich op de meest voorkomende vormen van elektrificatie in woningen: PV-panelen, warmtepompen, elektrisch koken en oplaadpalen voor elektrische voertuigen. Om alle bijbehorende stromen veilig te leiden, ligt de nadruk in de campagne onder andere op de zwaarte van de groepen en gelijktijdigheid. Op deze manier is te voorkomen dat temperaturen in de kast te hoog oplopen en mogelijk brand veroorzaken.

 


Nieuwe eisen brand- en vluchtveiligheid gebouwen →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant: