Laatste nieuws

featured Image
Industriële componenten

Daikin bouwt vierde warmtepompfabriek

Daikin Europe N.V. gaat 300 miljoen euro zal investeren in een nieuwe fabriek voor warmtepompen in Łódź, in Polen. In juli 2024 gaat de nieuwe fabriek van start met het produceren van residentiële warmtepompen, als vierde locatie naast Daikins bestaande Europese productiesites in België, Tsjechië en Duitsland. Deze investeringen komen bovenop de vorig jaar aangekondigde 840 miljoen euro in bestaande fabrieken en het nieuwe Daikin R&D center. Dit brengt het totale bedrag dat Daikin tegen 2025 investeert op meer dan 1,2 miljard.

Al ons nieuws op een rij

Ook in norm Bliksembeveiliging draait het om beheersbare risico’s


Michiel Hartmann kan niet wachten op de nieuwe norm Bliksembeveiliging (NEN-EN-IEC 62305). Volgens de voorzitter van NEN-normcommissie NEC 81 – waaronder de genoemde norm valt – is een flinke update hoognodig, onder meer vanwege de opkomst van PV-installaties. Hij pleit voor een grotere bewustwording bij betrokken partijen.

Nieuwe samenstelling raad van toezicht IW Nederland


Met ingang van 22 maart is de samenstelling van de Raad van Toezicht van IW Nederland gewijzigd. Twee gerenommeerde namen uit de installatiebranche en het techniekonderwijs, Aukje Kuypers en Rob Neutelings, treden toe tot de raad.

Nieuwe directeur


Edwin Keizer is per 1 mei 2022 toegetreden tot de directie van Elektrotransfer/Uw Duurzame Installateur.

Positieve prognose voor monteurs


Het rapport ‘Prognose werkgelegenheid in de Technische installatiebranche en instroom vanuit het onderwijs’ toont de uitstekende kansen aan voor monteurs. Het onderzoek toont de verwachte instroom vanuit onderwijs en zij-instromers voor de komende 3 jaar.