Elektrische installatie met ComfortLine verdeelkasten

Efficiëntere en toekomstbestendig

De vraag naar slimme en ‘connected’ building automation oplossingen neemt in rap tempo toe. De mogelijkheden op het gebied van communicatie- en media-apparaten in de thuis- en werkomgeving zijn legio, en woningen, commerciële gebouwen en industriële panden zijn steeds meer met elkaar verbonden. Hierdoor worden elektrische installaties ingewikkelder en bovendien moet de installatie klaar zijn voor de toekomst. Snel en gemakkelijk te installeren en samen te stellen oplossingen bieden installateurs de mogelijkheid om met de veranderende vraag mee te groeien. Een goed voorbeeld daarvan is ABB’s nieuwste serie verdeelkasten die flexibiliteit combineert met meer installatiecomfort. Onder het motto ‘ComfortLine – de toekomst is nu’ versnellen en vereenvoudigen de kasten niet alleen het werk voor de installateur maar zorgen ze ook voor een flexibelere, efficiëntere en toekomstbestendige elektrische installatie. Méér dan verbonden dus.

Onder het motto ‘ComfortLine – de toekomst is nu’ introduceert ABB de nieuwe serie

toekomstbestendige verdeelkasten die flexibiliteit combineert met meer installatiecomfort.

 

Die kenmerkende flexibiliteit is mede te danken aan de flens voor de kabeldoorvoer die 50% groter is dan gangbaar op de markt. Bovendien zijn de flensopeningen consistent voor alle kasten uit de nieuwe ComfortLine-reeks zodat de installateur ook bij grotere kabelhoeveelheden profiteert van uniformiteit en een kortere installatietijd.

Voor vereenvoudigde montage in het veld is de nieuwe serie verdeelkasten van ABB uitgevoerd met het innovatieve Quick Mounting System (QMS). Zoals de naam al duidelijk maakt, gaat het hierbij om een volledig nieuwe vergrendelingstechniek voor de montage van installatiedelen in de verdeelkasten. De delen kunnen daardoor vooraf worden samengesteld en op locatie met een enkele handeling worden ingeklikt en vastgeschroefd.

“Door het vergroten van de flensmaat en het introduceren van de QMS-vergrendelingstechniek, combineren we een hoog niveau van functionaliteit met installatiegemak. Dat zorgt voor aanzienlijke tijdsbesparingen en verbeterde prestaties voor onze klanten”, aldus Piero-Giorgio Schiannini, Global Product Group Manager Energy Distribution.

Ook voor het efficiënt en flexibel bedraden biedt de nieuwe ComfortLine een reeks opties. Hierbij kan worden gedacht aan de geïntegreerde horizontale en verticale bedradingskanalen, kabelinvoeren aan boven- en onderzijde van de kast en contactbeveiliging aan beide zijkanten van de kast. Andere belangrijke voordelen van de nieuwe ComfortLine-onderverdelers zijn de verhoogde stabiliteit dankzij de 3-puntsvergrendeling van de deur en de spatwaterdichte uitvoering conform beschermingsgraad IP44.

De compacte wandverdelers zijn zo geconstrueerd dat het verdeelsysteem snel en eenvoudig kan worden uitgebreid. Tot het uitgebreide programma accessoires behoort een koppelstuk waarmee kasten mechanisch op elkaar kunnen worden aangesloten. Voor een langdurige en gegarandeerde isolatiebeveiliging kan worden gekozen voor een isolatieframe. Een moderne en sierlijke afwerking van inbouwuitvoeringen is mogelijk met een los leverbare sierlijst.

Meer info op: https://new.abb.com/low-voltage/nl/producten/verdelers/onderverdelers/comfortline

Meer artikelen van ABB b.v. :

Draadloos beveiligingssysteem


Busch-Jaeger breidt haar intelligente huisautomatiseringssysteem uit met Busch-secure@home, een beveiligingssysteem dat beschermt tegen inbrekers en bronnen van gevaar zoals vuur en water.

hoofdafbeelding

Elektrische installatie met ComfortLine verdeelkasten


De vraag naar slimme en ‘connected’ building automation oplossingen neemt in rap tempo toe. De mogelijkheden op het gebied van communicatie- en media-apparaten in de thuis- en werkomgeving zijn legio, en woningen, commerciële gebouwen en industriële panden zijn steeds meer met elkaar verbonden. Hierdoor worden elektrische installaties ingewikkelder en bovendien moet de installatie klaar zijn voor

Netwerkanalyser met Bluetooth


De nieuwe M4M-serie van ABB omvat diverse netwerkanalysers met Bluetooth waarmee energie assets zijn te monitoren.

ABB brengt UPS-systeem voor desktop- en kleinschalige IT-toepassingen


De PowerValue 11LI serie biedt eersteklas beveiliging en automatische spanningscorrectie voor toepassingen met geringer stroomverbruik.

Nieuwe woningbouwverdeler ontwikkeld na feedback van klanten


ABB vervangt de populaire UK500-serie verdelers voor woningbouw en kleinzakelijke markt & utiliteit door de nieuwe en verbeterde UK600-serie.

Inbouwverdeler met twee keer zoveel bekabelingsruimte


De inbouwverdeler UK600 biedt ruimte voor een grote variëteit aan installaties waaronder media- en combibehuizingen. De verdeler biedt twee keer zoveel bekabelingscapaciteit als de UK500-serie. Groothandels besparen daarmee op hun voorraad- en opslagkosten terwijl installateurs en paneelbouwers tot 10 procent besparen op de montagetijd. De nieuwe serie biedt een ruime keuze aan deuren waardoor de


Plafond-en wandarmaturen voor de zorgsector →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant: